לתופעת ההתקרחות נמצאו פתרונות מגוונים, במהלך השנים, הפתרון הוותיק ביותר הנו חבישת פאה, פתרונות נוספים כוללים שימוש בתרופות, טיפול PRP, iPRF, השתלות שיער. קיימים תרופות סבתא פחות מוכחות כמו המשחה של פארוק מאלכס חולה אהבה, אבל עליה בחרנו שלא לעסוק כרגע.
במקרה זה אנו נתמקד בריגנרה. ריגנרה הינה טכנולוגיה שפותחה באיטליה ומהווה פתרון למקרים מגוונים, לדוגמא: ניתוחי שיניים, טיפול בפצעים קשים לריפוי, אלופציה אנדרוגינית ובכירורגיה פלסטית. אנו נדון כאן בנושא ההתקרחות הגברית והנשית והיישום של הטכנולוגיה בתחום שיקום השיער.
ריגנרה הנו טיפול רפואי מקבוצת הטיפולים שבהם נלקח חומר מהגוף ומוזרק חזרה לגוף, בדומה למה שמבוצע ב-PRP רק שבמקרה זה לא מדובר במיצוי תאים מהדם אלא מהעור. במהלך הטיפול מוצאת חתיכת עור קטנה מאזור העורף, אזור שבו יש הרבה אספקת דם, העור שנקצר מועבר במכונה מיוחדת שמבצעת תהליך טחינה והופכת אותו לתמיסה שלאחר מכן מוזרקת לאזור המקריח. היתרון הבולט של הטיפול הוא השימוש בתאים שיוצאים מהעור ומוזרקים לעור, בשונה מתאים שמקורם בדם, לטיפול יש בדרך כלל השפעה ארוכה יותר.
אז מה בעצם ההליך המתבצע ?
הטיפול מתחיל בכך שהרופא מרדים את האזור שממנו נלקח שתל העור, לרוב מדובר באזור בעורף של המטופל, ולאחר מכן הרופא מוציא באמצעות מחט מיוחדת שתלי עור קטנים. השתלים מוכנסים לתוך מכשיר ריגנרה, שטוחן את הרקמות בתוך תמיסה וממצה מהן תמיסה שמדוללת לאחר מכן במים פיזיולוגיים. החומר שנוצר לבסוף מוזרק בחזרה לקרקפת לאזור מדולל השיער.
למי טיפול ריגנרה מתאים ?
הטיפול מתאים לאנשים שיש להם שיער דליל (אך קיים) והם מעוניינים לשפר את חוזקו, להפחית את נשירתו, לשפר את בריאותו ועוביו. הטיפול אינו מיועד לאנשים שלהם אין שיער כלל, קרחים לחלוטין, במקרה כזה טיפול ריגנרה אינו יעיל. הטיפול מתאים לגברים ולנשים כאחד.
באם קיים דילול משמעותי באזור מסויים, יש להניח שטיפול ריגנרה לא יסייע להצמיח שיער חדש ולהשפיע על צפיפות השיער אך לטיפול ריגנרה יש יכולת לשמר את הקיים. בכל מקרה, כדי להשיג תוצאה מיטבית במקרה מסוג זה, ככל הנראה שיהיה צורך בהשתלת שיער.
למה אני יכול לצפות ?
על פי מחקרים שבוצעו בנושא, הוצג שיפור נאה בכמות הזקיקים וצפיפות השיער. תחילת ההשפעה נכרת לאחר כחודש מיום הטיפול. נראה שנשירת השיער נעצרת לפרק זמן ארוך ושבמהלך השנה שלאחר הטיפול מופיעה צמיחה חזקה יותר משהייתה עם שיער עבה, חזק ובריא בהרבה.
מה ההבדל בין ריגנרה להשתלת שיער ?
ריגנרה ככלל הנו טיפול הנועד לשמר ולשפר את המצב הקיים ובכך למנוע או להאט את נשירת השיער הקיים, להביא לצפיפות גדולה יותר ולחוזק השיער הקיים. לעומת זאת, כאשר השיער כבר אינו קיים או שהנו מאד דליל, ריגנרה כבר אינה מספיקה לצורך ההשתלטות על המצב ואם נרצה לראות שינוי משמעותי במצב הקרקפת, מכורח המציאות, יהיה צורך בהשתלת שיער. מה שכן, לאחר ההשתלה, יש צורך ברור לשפר זרימת דם לאזור המושתל, את זה ניתן להשיג באמצעות משפרי זרימת דם כמינוקסידיל, שימוש ב-PRP או iPRF וכמובן, ריגנרה.
יש לציין כי הטכנולוגיה החלה את דרכה בשנת 2013 ומאושרת ע״י ה-FDA ו-CE.
ליצירת קשר בנושא ריגנרה: 058-4664664